12. den - čtvrtek

03.08.2020 22:54

Po snídani byl pro děti naplánován další závod. Tentokrát se však jednalo o závod oddílový. Každý oddíl dostal štafetový kolík. Jednotlivec z oddílu vždy běžel s kolíkem na místo do lesa zvané střelnice, kde probíhala střelba ze vzduchovky na sklopky. V případě úspěšných zásahů se člověk vracel se štafetovým kolíkem zpět do tábora, v případě neúspěchů musel na místě běžet trestná kolečka. Následně běžel zpět do tábora a štafetový kolík předal dalšímu členovi oddílu. Vyhrál ten oddíl, jehož členové byli v závodě nejrychlejší. Do oběda probíhaly ještě hry v táboře. Po poledním klidu jsme všichni pečlivě prozkoumali lebku Hirama Abiffa, kterou jsme nalezli předchozího večera. V ústech jsme objevili malý svitek, na němž bylo psáno o místě, kde se nachází samotný artefakt. Také zde byla divná malá skleněná věc, u které jsme si nikdo nebyli jistí k čemu slouží.

Na základě indicíí děti vytipovaly místo, kde by se mohl nacházet samotný artefakt. Cesta však nebyla jednoduchá a čekalo je na ní několik stanovišť které museli všichni splnit. Jednalo se například o projítí cesty vytvořené mezi stromy špagátem poslepu, hod tenisákem do nádoby nebo plnění trubky vodou, která měla v sobě díry a ostatní děti je tak musely zacpávat. Na každém stanovišti dostaly děti jedno slovo. Až měly slova vydali se všichni na místo, kde by měl být ukryt artefakt. Na místě se nacházel duch krále Šalamouna, který dětem řekl, že přesné místo prozradí pouze v případě, že každý z oddílu řekne výsledné slovo na základě již známých. Nakonec všichni přišli na správné slovo a mohlo se jít kopat. Po nějaké době oddíly vykopaly truhlu, která byla ovšem zavřená. Přinesli ji tedy do tábora a pochlubili se ÚPOZ, že našli artefakt. 

Za odměnu je čekala slavnostní večeře (raut), kterou si všichni pochvalovali. Po ní jsme společně otevřeli truhlu a opravdu se v ní nacházel artefakt – zdroj nekonečné síly a moci a odpovídal přesně obrázku, který jsme již viděli v deníku. Také jsme objevili místo na artefaktu, do kterého by se mělo něco vložit (nějaký aktivační předmět). Dětem hned došlo, že se jedná o malou věcičku, o které nevíme k čemu slouží a kterou jsme nalezli již dříve. Vložili jsme tedy aktivační předmět do artefaktu a artefakt opravdu začal reagovat vydáváním zvuků a rozsvícením nápisů na stranách. Děti byly spokojené. Za odměnu následovala diskotéka, která se protáhla až do nočních hodin.