5. den - čtvrtek

23.07.2020 10:54

Celé dopoledne probíhala další cetahová hra po oddílech na čas. Vedení ÚPOZ oznámilo oddílům, že se konečně podařilo vystopovat lokalitu, ze které chodí zprávy od neznámého čísla. Oddíly se tedy vypravily lokalitu prozkoumat. V obci nalezli telefonní budku s telefonem i telefonním číslem. Vrátili se tedy s informací na ÚPOZ. Následně dostali výpis hovorů z nalezeného telefonu s dalšími čísly. Jejich úkolem bylo ve výpisu zaškrtnout maximálně 10 záznamů, u kterých jim následně ÚPOZ zjistil polohu. Většina hovorů směřovala z poldru u Čeložnic. Oddíly se tedy vydaly prozkoumat lokalitu, jestli zde není něco zajímavého. Našli trčet nějakou hadičku z vody a díky nákresu, který nalezli včera jim došlo, že to bude to zařízení, co viděli. Začali tedy do hadičky foukat a z vody se vynořila schránka, ve které byla další část deníku. Celkově už tedy oddíly nalezly 6 stránek z deníku. 

V odpolední části programu probíhala cetahová hra s názvem hledání ztracených nápisů. V lese byly rozmístěny kartičky s nápisy v cizích jazycích. Úkolem jednotlivců bylo najít nápis, opsat si ho do deníčku a následně jej nadiktovat vedoucímu. Celá hra probíhala na čas a vítěz byl ten kdo stihl nalézt a zapsat co nejvíce nápisů. V další části odpoledne probíhaly hry v táboře. Po večeři byl nachystán závod DZBZ. Závod se běžel na čas a byly 2 stanoviště (hod granátem na cíl a střelba ze vzduchovky). Až se setmělo, tak děti dostaly tužku a papír a měli za úkol napsat nějaké svoje přání. Následně šli po svíčkách kousek za tábor do lesa a své přání připevnili na lípu, která má kouzelné schopnosti a dokáže plnit přání.

Starší oddíl měl výuku výzbroje a výstroje a v odpolední části se připravoval na puťák. Ve večerních hodinách se všichni odebrali do Chřibů, kde stráví následující 2 až 3 dny.