8. den - neděle

26.07.2020 09:37

Dopoledne se hrála latrína. Děti měly za úkol přinést co nejvíce lístečků na místo, kde čekala „hajzlbába“. Po cestě však běhali vedoucí, kteří představovali průjmy, a ubíraly jim životy. Byly zde však i vedoucí, kteří představovali zácpu, a ta naopak životy rozdávala. Cílem bylo pronést co nejvíce lístečků. Tato hra opět patří mezi tradiční oblíbené hry, bez které si tábor nedokážeme představit. Děti se na ni totiž každoročně ptají.

Po poledník klidu proběhla celotáborová hra pašeráci. Vedoucí a instruktoři představovali pašeráky, kteří pašují tajnou zprávu. Úkolem dětí bylo ťapnout vedoucího a měl přibližně 10 sekund na to, aby jej prohledal. Pokud našel lísteček se zprávou, tak si ho vzal k sobě. V opačném případě musel zkusit štěstí znovu. Až hra skončila, tak oddíly daly dohromady lístečky co získaly a vznikla jim z toho zpráva. V té se dozvěděly, že sněm se koná přibližně v 10 hodin v okolí hradu. Oddíly hned napadlo, že se jedná o sněm zednářů a že by bylo dobré to prověřit.

Po večeři proběhl souboj oddílů. V táboře byly páskou vyznačeny 2 kruhy. Každý oddíl si stoupl do jednoho kruhu a pomocí papírových koulí se snažil vybít lidi z druhého oddílu. Následně se oddíly protočily. Vzhledem k náročnému programu jsme se rozhodli, že večer dětem uděláme malé kino. V jídelně jsme jim tedy na plátno promítli animovaný film Jak vycvičit draka 3. Po filmu následovala večerka. Starší oddíl se vrátil odpoledne z puťáku plný zážitků.