DEN DEVÁTÝ: STŘEDOVĚK

22.07.2019 13:42

 

Do mlhavého rána se právě probouzí tábor. Podle kostýmů vedoucích a hudby linoucí se z jídelny je všem jasné, že přesun se opět povedl. Dnes jsme ve Středověku ! Všichni jsou plní očekávání, co je ve Středověku čeká. Z důvodu včerejší bouřky probíhala část dopoledního programu v jídelně. Děti si vyráběly  parakordy (náramky na ruku) v barvě svého oddílu. Po této činnosti se oddíly odebraly nad tábor na louku a na žádost dětí se opět hrála velmi oblíbená hra šátkovaná.

Po obědě a odpoledním klidu se rozběhlo pravé středověké klání. Jednou z her byli Gladiátoři. Jednotlivci stáli na vratkých deskách a vzájemně se z nich pomocí bojových nástrojů snažili shodit. Soutěžilo se podle turnajového systému. Další hrou bylo Setni hlavu nepříteli. Na kůlech byly umístěny míče různých velikostí a dvojice ve složení kůň a jezdec. Jezdec měl za úkol pomocí svého dřevce srazit při průjezdu co nejvíce hlav (míčů). Daší hra byla dřevec v kruhu, ve které se opět kůň s jezdcem snažili pomocí dřevce trefit do kruhů různých velikostí. Po krátké procházce byla nachystána pravá středověká hostina. Spoustu kuřat, pití teklo proudem... však se podívejte na fotky. 

Celý večer pak probíhala diskotéka, při které se děti opravdu vyřádily. V průběhu diskotéky pak vystoupila se svou ohnivou show skupina Tarakona, které tímto mockrát děkujeme. 

Fotky z devátého dne ZDE