DEN OSMÝ: NĚDĚLNÍ POHODA

21.07.2019 21:31

 

Po včerejším náročném dnu se všichni probouzí do druhé poloviny tábora. Strašně rychle to letí. Jelikož je neděle, tak byl budíček posunutý a nebyla rozcvička. Dopoledne se nesl program v duchu her na louce nad táborem. Hrála se oblíbená šátkovaná. Při ní je tábor rozdělen na dvě poloviny. Uprostřed se nachází lano. Na každé polovině je umístěn stejný počet šátků. Úkolem je zmocnit se co nejvíce šátků soupeře. Na svém území však hráči můžou protivníka ťapnout a ten je chycen a v dřepu musí čekat na pomoc spoluhráče. V praxi tedy vždy několik lidí útočí, několik brání a někteří chycení čekají na vysvobození. 

Po výborném obědu (řízek a brambory) následoval odpolední klid. V něm se opravdu odpočívalo, protože teploty venku začaly pěkně stoupat. Náš zdravotník chodí v průběhu dne kontrolovat stany a probíhá bodování. Za úklid můžou na konci tábora získat děti bobříka čistoty. Čas od času se však stane, že někdo má ve stanu pěkný svinčík a dostane málo bodů. V této chvíli nastává letecký den. Věci jsou ze stanu "vyklizeny" a hříšníci si je musí znovu poskládat a uklidit. 

Kvůli nepřízni počasí se část odpoledne trávila v jídelně a následně se šlo na delší procházku do okolí se zastávkou na kofolu. Po večeři se konal hlavní nástup s vyhlášením dosavadních závodů a soutěží. Na večerní program jsme vytáhli plátno a dětem v jídelně pustili animovaný film. Mají tedy takové malé letní kino. Po filmu bude následovat ještě přesun do další doby a pak už se půjde do hajan. 

Fotky z osmého dne ZDE