DEN SEDMÝ: ZLATOKOPOVÉ

20.07.2019 20:58

Předchozí večer oddíly nashromáždily dostatečný počet indicií, takže proběhl další přesun. Při něm se dozvěděly, že se přesouvají na divoký západ. Po ranní výživné rozcvičce se tedy všichni sešli v jídelně, která představovala zaoceánskou loď plující do Ameriky. Cíl byl jediný, na Aljašce byly objeveny velké zásoby zlata a lidi z celého světa jedou do Ameriky hledat štěstí. Po příjezdu se každý člen musel na úřadě zapsat na listinu příchozích do Ameriky. Po zapsání obdržel dočasný doklad o vstupu na území Ameriky. Poté následovaly jednotlivé práce a úkoly, za které jednotlivci i oddíly získavaly dolary. Až měli dostatečný obnos (50 dolarů), tak každý dostal list občana Ameriky s identifikačními údaji a fotografíí (v podstatě obdoba pasu). 

V odpolední části se zlatokopové dozvěděli o otevření klaimů v blízkosti potoka. Zlatokopové se dali do skupin a vyrazily rýžovat zlato. To poté v bance mohli směnit za dolary. Cílem bylo získat co nejvíce dolarů. Nejdůležitější bylo zaplatit si claim, kde rýžovali. Důležitou a drahou položkou byl nocleh ve vytvořených vesničkách v okolí tábora. Dolary získavaly zlatokopové nejen za rýžování ale například za chycení desperátů, lov divoké zvěře, těžbu diamantů. Dalším vítáným zdrojem byla soutěž ve střelbě ze vzduchovky, práce v táboře a mnoho dalšího. Dolary mohly upotřebit také v místním baru. 

Tento program trval celý den. Ve večerních hodinách probíhá večeře v jednotlivých vesničkách v okolí u táboráku a hrají se hry. Za malou chvíli následuje večerka.  

Fotografie ze sedmého dne ZDE