Čeložnické noviny, díl třetí

19.07.2014 22:25

Tak jsme tady s dalším vydáním Čeložnických novin. Za poslední tři dny se toho hodně událo, takže je o čem psát.

Každý den pečlivě sledujeme předpověď počasí, takže když ve čtvrtek ráno bylo nebe krásně modré a vypadalo to na horký den, již jsme na to byli připravení a nic tak nebránilo tomu, abychom s dětmi mohli vyrazit na Kyjovské koupaliště, kam ostatně jezdíme každý rok. Na koupališti už jsou na tu naši bandu zvyklí, takže nebyl problém ani s hromadou jídla, kterou jsme tam dětem vezli. Celý tábor strávil na koupališti celý den, naši dobyvatelé se tam příjemně zchladili v těchto parných dnech, sluníčko nám tu teď ukazuje, co vše umí. Návrat byl na večeři, no a protože pořád bylo dost horko, po jídle si tábor zahrál pár míčových her na hřišti a jakmile se setmělo, odebrali se unavení mafiáni do spacáků.

Druhý den ráno, tj. v pátek, byla nachystána hra Majetek. Děti měli za úkol proniknout na nepřátelské území a zjistit co nejvíce informací o bohatství určitého území. Dle výsledků hry bylo zřejmé, že děti do hry opravdu položily kus srdce. Následoval závod s názvem Paměť mafiána. Cíl byl jednoduchý. Projít stanovenou trať lesem a zapamatovat si co nejvíce obrázků rozmístěných podél cesty. Opět se ukázalo, že děti mají opravdu sloní paměť. Po obědě si mafiáni odpočinuli. Klid přerušili výstřely. Ochranka zjistila, že kápo kápů Luciano Abruzzi byl zavražděn. Připraveno to bylo vskutku skvěle. Velký dík lidem, kteří se na tom podíleli. Děti se vydaly po stopách vraha a závěti, jež mrtvý sepsal. Vraha však nenalezli. Dle Mafiánské tradice proběhl pohřeb Luciana. Dětem bylo doporučeno, aby byli co nejvíce smutní. Někteří si to opravdu vzali k srdci, až jsme tomu uvěřili i my. Po svatbě, Vánocích atd., to bylo něco nového, což se jistě zapíše do historie našich táborů. Do večeře byl celý tábor ticho. Nikdo nesměl mluvit v rámci smutku. Po večerním vybrání posledních území mapy se roztáhlo plátno a tábor se změnil v kino. Lovecká sezona děti opravdu dostala. Týden bez televize asi opravdu dělá své J Popcorn a kolová limonáda vzala za své. Chvíli před večerkou byl dopaden kousek od tábora vrah a děti se dozvěděly, kde mají hledat závěť a tím pádem i dědictví. V nadšení se děti odebraly ke spánku. Kdo ví, co se následující den bude dít.

Sobotní ráno proběhlo klasicky. Budíček, rozcvička, snídaně a dobalení posledních věcí na putovní výlet. Po 9. hodině ranní se děti odebraly na Granátiště, kde nalezly první stopu k dědictví. Trasa vedla přes Koryčanské koupaliště, kam i s vedoucími (kápy) sem dorazily v poměrně rychlém čase. Po osvěžení se přemístily na Vraní Lom pod zříceninu hradu Cimburk, kde přečkávají společně noc. Jistě plnou zábavy a radostného klidu. Neděle přinese jistě spoustu překvapení a nečekaných zvratů. Máte se na co těšit. 

 

P.S. Na fotky se těště, příště jich tu přistane celá hora