Čeložnický zpravodaj 7. díl

25.07.2011 21:45

 

Na začátek dnešního článku malé vysvětlení, proč jste včera neměli aktuální informace. Zkrátka se nám protáhl táborák a pak už wifi byla vypnutá i s restaurací :-)) Tak tedy dnes napravuju, co jsem včera nestihl.
Začalo to vše v půl osmé. To byl totiž budíček a proto všichni museli vztávat a cvičit. Program začal bojovkou Tanky. O té jsem tady psal nedávno. prostě jsme ji chtěli ještě jednou zkusit jako odvetu. Následovaly hry v táboře a velká žranice v podobě skvělého oběda.
Další téma hry bylo trochu netradiční. Název latrína hovoří jasně za vše. Šlo o to najít latrínu tak, aby nikoho nedohnal průjem. Těch byla velká spousta druhů. Namátkou vyberu jen několik. Například řídký, omamný, oříškový, pálivý, zelený nekonečný a explozivní :-D Z latríny mělipřinést lísteček potvrzené od záchodové báby. Vyhrál ten, který přinesl nejvíce potvrzených lístků a získal tak celý toaletní papír. Všichni se dobře bavili a odpoledne rychle ubíhalo.
Další bojová hra měla název zjisti sílu nepřítele. Děti měli za úkol najít nepřátelské stanoviště a z velkých kartiček přečíst množství vojáků a bojové techniky tak, ani by je spatřila hlídka, která pochodovala okolo a dáva pozor, aby jejich jednotka nepřišla o důležité informace.
Poté už jen zasloužená večeře a mohlo se jít k táboráku, který nachystali instruktoři a dle mého soudu se povedl. Byl proložen malou kulturní vložkou v podání instruktorského kabaretního spolku, který si secvičil pod mým vedením malou scénku od proslulého génia Járy Da Cimrmana.
Večerka ukončila den plný bláznivých situací a aby mohl další hned začít. Bohužel trochu propršený. Ale déšť nás nezaskočí ;-)