Čeložnický zpravodaj, díl 4.

22.07.2011 12:08

Včerejší den byl ve znamení deště. Tímto se omlouvám za to, že se zde večer, jak jste zvyklí, nevyskytl zápis, ale bohužel pršelo natolik, že nebylo možné nést notebook k wifi připojení, protože je od tábora vzdálen asi půl kilometru :-)

 
Tak tedy, jak píšu. Déšť zhatil plánovaný program, ale my jsme se jej nazalekli a celý den se odehrával v jídelně. Dopoledne jsme probrali s celým táborem šifry a morseovku, to vše bylo proloženo hrami a soutěžemi. Po obědě všichni vyráběli. Část dětí tvořila trička pomocí sava. Výsledky jsou vskutku nádherné. Tolik ještěrek jste vživotě neviděli. Další skupinka vytvářela náramky na ruku a přívěšky na krk. Těm se taky moc dařilo a všichni byli spokojení. A navíc si odsud odvezou pěkné výtvory a možná i potěší své nejbližší. Co více si přát?
 
Po večeři jsme nasadili osvědčenou hru. A sice bingo o ceny. napětí v jídelně by se dalo krájet. Velký řev při tažení čísel dával jasně najevo, že děti do této hry byly velmi zažrané a každý chtěl vyhrát. jakmile byla vylosována všechna čísla a poznali jsme vítěze, byl čas na další ukázkovou přednášku. Činkin s Máriem si vzali na starosti ukázku výstroje do lesa a na tůry. Vysvětlili dětem jak se oblékat, co si vzít s sebou na dva, tři a více dnů při jejich putování, jaké jsou nejnovější trendy v outdorovém oblékání a obuvi. K dobru přihodili i kvalitu spacích pytlů, funkci batohů a různých dalších zlepšovacích návrhů v této kategoriii. Všichni si se zájmem poslechli jejich vyprávění a odnesli si z této přednášky spoustu zajímavých a hlavně užitečných informací.
 
Následoval hlavní nástup v jídelně a protože se předchozí program protáhl, dali jsme všem možnost jít dřív spát. stejně pořád pršelo a tak se nic moc jiného dělat nedalo.
 
Děkuju za přízeň a dnes večer, pokud nebude zase pršet, tak se Vám budeme znova snažit přinést aktuální dění z našeho skvělého tábora. Buďte s námi ;-)
 
Pro blog čeložnických zálesáků z tábora Rangers Komanč ;-)