Čeložnický zpravodaj díl 8.

26.07.2011 21:47

 

Dobrý večer všem čtenářům blogu z čeložnického tábora.
 
Dnes se nám konečně alespoň trochu vydařilo počasí a nechalo nás bez deště uspořádat malou velkou procházku. Všichni se dnes někam vypravili. Instruktorské oddíly se autobusem přesunuly do Roštína a poté směřují po vlastních na Bunč, nejvyšší kopec Chřibů Brdo a dále přes Buchlov, Cimburk a Zavadilku do tábora. Mají to na tři dny. Projdou se, ale bude to stát za to. Vím, o čem mluvím, protože jsem s oddílem stejnou trasu absolvoval před dvěma lety a dodnes její účastníci na tento puťák rádi vzpomínají. Zkrátka ve Chřibech je co vidět. Téměř na každém kroku. A proto jsme nachystali procházku i pro děti. Neměly samozřejmě tak dlouhou trasu, protože šly jen na jeden den, ale zato si užili z Chřibů to nejzajímavější. Z tábora okruhem přes Zavadilku, Koryčanskou kapli, Svatý Klimentek, Kazatelnu, Cimburk a Moravanské louky zpět do tábora. Všichni, kteří se procházky zúčastnili, vše zvládli na jedničku a odnesli si spoustu zážitků včetně prohlídky jednoho z nejzachovalejších hradů svého druhu u nás, Cimburku. Sem tam i vylezlo po delší době sluníčko, takže vše se podařilo a pláštěnky, které si projistotu všichni brali s sebou, použít nemuseli.
 
Po návratu z výletu a večeři se děti rozdělili na několik skupinek a udělali si pohodový večer. Někteří hráli stolní hry,jiní se vydali ke spálené chatě, aby si poslechli příběhy z blízkého okolí a ti, kteří byli unavení šli spát.
 
Zítra se všichni společně chystáme na autobusový zájezd do ZOO Lešná, takže to bude zase velká spousta zážitků a děti se podívají na zvířátka, která u nás v lese nepotkají. Tak se to snad bude všem líbit.
 
Loučím se otřepanou frází: Děkuji a budeme se zase zítra těšit ;-) Foto se snad podaří doplnit co nejdříve. Budeme se snažit.
 
Z tábora v Čeložnicích pro blog zálesáků Komanč ;-)