DEN DESÁTÝ: ODOLNOST

25.07.2017 21:10

Po snídani probíhal program v jídelně. Konkrétně se dohrávalo mezioddílové obří človeče nezlob se z předchozího dne. Poté následovala venku hra bomba a štít. Další zajímavou hrou byla trojnožka.  Vytvořil se kruh ze dvou oddílů a doprostřed se postavila trojnožka ze špalíků. V kruhu se házel volejbalový míč na trojnožku. Tu ovšem bránili 2 malí Rangeři z jiných oddílů. Ti si ovšem museli dávat pozor, aby při bránění nevědomky trojnožku sami neshodili. 

Po obědě následoval další test odolnosti Rangerů. Připravili jsme pro ně Rangers race. Námětem nám byl silový závod Spartan race. Byl to v podstatě extrémní běžecký závod se spoustou lehčích i těžších překážek. Skákalo se a podlezálo se přes desky. Lezlo se do strmého svahu za pomoci lana, přecházela se lanová lávka, skákalo mezi nataženými provazy, šlo se po kladině... Největší úspěch však sklidila překážka, nad kterou jsme dlouho uvažovali, jestli ji vůbec zařadíme. Na této překážce se plazilo bahnem. Některým dětem se plazení blátem tak líbilo, že si ho po konci závodu chtěli vyzkoušet znovu. Na konci závodu si každý zazvonil na gong, na který normálně zvoní jen vedoucí. Nezapomeňte se podívat na fotky ze závodu.

Další velkolepou hrou byly Ranger games. Původně jsme měli nachystané komornější podmínky, ale nakonec jsme to doladili k dokonalosti. Postavila se velká aréna se čtyřmi vchody. Ke každému vchodu se seřadil oddíl. Na pokyn koordinátora se spustily brány a do arény vstoupili 4 vybraní rangeři. Soutěžilo se v různých disciplínách jako například ve střelbě ze vzduchovky, vázání uzlů, poznávání rostlin, boj s dekou, jezení na rychlost, pití na rychlost atd. Při stmívání se zapálily louče na okrajích arény a celý prostor tak dostal naprosto úžasnou atmosféru. Všichni neustále křičeli a vzájemně se podporovali. Soutěž skončila za tmy, a protože všichni byli nadšení, tak jsme se rozhodli arénu přes noc nechat a pokračovat v klání ráno.

Fotky najdete ZDE