DEN DEVÁTÝ: OLYMPIÁDA

23.07.2018 12:11

Ráno začalo poklidně, protože většina dětí v době, kdy se blížil budíček ještě spala. Proto jsme se rozhodli budíček posunout na pozdější dobu. Po snídani se děti vypravily na celotáborovou hru, na které mohly získat potřebné energie pro další závody a hry. Děti si mezi sebou zvolili jednoho hádánkáře. Zbytek se rozestavěl po cestě. Hádánkář vždy doběhl na stanovené místo a byla mu položena hádanka. Když ji uhodl, dostal energii, a když ne šel se poradit za ostatními. Ti ji pak postupně dopravili až do tábora.

Po odpoledním klidu se jednotlivé oddíly vydaly na zálesáckou olympiádu. Ta měla několik stanovišť na kterých jednotlivci plnily různé úkoly. Disciplíny byly následující: zatloukání hřebíku na co nejméně ran, trojskok, hod kládou do dálky, hod listem papíru do dálky, stání co nejdelší dobu na kůlu na jedné noze, hod různými předměty na cíl, běh s těžkým batohem, střelba ze vzduchovky, přenášení vody v dlaních a zapamatování si co nejvíce předmětů během jedné minuty.

Když už začínala být v lese tma, byla připravena pro děti noční hra v lese s názvem Bludičky. Děti s baterkami hledaly vedoucí, kteří byli rozmístěni ve vymezeném území v lese. Každý vedoucí měl u sebe kartičku s číslem a písmenem. Děti si musely písmena zapsat ve správném pořadí, aby jim vyšlo smysluplné slovo. Celá hra byla na rychlost. Po hře už proběhla večerní hygiena a děti šly spát.

Fotogalerie ZDE