Den devátý: PSÍ SPŘEŽENÍ

26.07.2016 23:40

Jak jsem psal u předchozího dne. Výpravy měly za úkol vyrobit si povozy, na nichž musely překonat trať, která nebyla jednoduchá. Různé překážky, nejen přírodní, ale i ty uměle vytvořené. Na trase se dostaly až k potoku. Tam musely narýžovat ve stanoveném čase co největší množství zlata a vrátit se zpět na základnu. No, ono to vypadá jednoduš, když se to čte, ale zase tak jednoduché to v reálu nebylo. Jedna výprava dokonce svůj povoz, po vzoru filmu Kokosy na sněhu, přinesla na ramenou. Nevydržel sice nápor závodu, ale nevzdala to a to se cení. Všichni zlatokopové si z tohoto závodu jistě odnesli velké množství zážitků a i vy, pokud vydržíte do zítřka, se budete moci pobavit u videa a fotografií, pořízených při tomto úžasném závodě.

Po obědě si vedoucí pro děti připravili čeložnický kros. Další závod, při němž si mohly děti ověřit, co se v rámci dopoledních výuk naučily. Konkrétně střelbu ze vzduchovky, luku i hod granátem a ještě několik dalších úkolů na stanovištích, které byly rozmístěny po známé okružní trase. Za vše neustále táborníci získávají tolik potřebné dolary do celotáborové a pomocí nich se pohybují po mapě a dokupují zbytek potřebné výbavy. Do toho ještě nachází zlato. Různě poházené či uložené po táboře a v blízkém okolí. Takže se všichni všemožně snaží, závodí, soutěží a vydávají ze sebe maximum toho, co v nich je. Bohužel, počasí vždy zas tak úplně nepřeje, a tak druhou část odpoledního programu zhatil vydatný déšť. Ten pokropil naprosto vše a rozbahnil již uschlé cesty okolo tábora. Ale nás tím nepřekvapil a hlavně nevyvedl z rovnováhy a do programu byl operativně vložen náhradní plán. Máme pro tyto případy vždy nachystánu sppoustu her, které lze hrát v rámci naší strohé jídelny. Nikdo se tedy nemá čas nudit.

Po večeři si všechny výpravy zahrály mezioddílové lodě. Hra spočívá v tom, že se nakreslí do zadaných čtvercu velké a malé lodě a oddíly se dohadují, které pole soupeři odkryjí. Kdo narazí na minu, má smůlu. Kdo ale objeví loď, ten ji následně zlikviduje. Kterému oddílu zůstane víc lodí, ten vyhrál a zaslouží si náležitou dolarovou odměnu.

Tradiční ukolébavka a večerka je po skončení úspěšného dne již samozřejmostí.

Fotgrafie na jdete ZDE