DEN DEVÁTÝ: ZVÍŘATA

24.07.2017 21:25

Čas neúprosně běží a my už jsme ve druhém týdnu. Přitom je to jako kdyby začal tábor včera.  V brzkých dopoledních hodinách probíhaly hry v táboře například oblíbená vybíjená nebo deskovky.

Poté se malí Rangeři přesunuli k ohništi, kde je čekal dosud tajný program. Pro děti jsme naplánovali ukázku exotických zvířat. Přijel náš kamarád Tazman, který dříve taky jezdil na tábory a doma má malou „zoologickou zahradu“. Děti tedy slyšely přednášku o exotických zvířatech. Na vlastní oči mohli vidět a pohladit si hroznýše královské, šneka afrického nebo želvu pardálí. Největší zájem byl ovšem o krásného samečka kajmana brýlového Valentina. Ochotně jim bylo odpovězeno na všechny otázky týkající se chovu, poznávání krokodýlů od aligátorů, náročnosti chovu, potřebného vybavení nebo délky života… Většina se samozřejmě chtěla se zvířátky vyfotit. Fotky z ukázky stojí určitě za to!!! Nezapomeňte se na ně podívat.  Celkově bylo děti z ukázky velmi nadšené a mrzelo je pouze, že zvířat nebylo ještě více nebo že nemohly vidět malé krokodýlky, jak umí rychle utíkat :)

Po obědě byl naplánován Kimův závod. Tento závod se velmi podobal závodu pamatovacímu, který je popsán v některém z předchozích příspěvků. Rozdíl byl však v tom, že děti si nemusely zapamatovat obrázky na kartičkách, ale přímo fyzické věci, které do lesa nepatří. Po cestě tak byla umístěna například celta, plynová maska, květináč, holínky, pohár, míč, batoh nebo lano. Pak jsme měli v plánu další celotáborovou hru, ale bohužel nám plány zhatilo počasí. Proběhl tedy náhradní program v jídelně. Každé dítě dostalo několik čísel do tomboly, která byla složená z drobností, které zajistily vedoucí a vedení tábora. Na každého se tak dostalo s nějakou cenou. Po večeři se ještě hrálo mezi oddíly obří človeče nezlob se. Momentálně teď ve 21:25 by měly děti dole vykonávat večerní hygienu a chystat se ke spánku. Za ťukání do notebooku končím zápisek devátého dne.

Děkujeme za všechny reakce jak v knize návštěv, tak na facebookovém profilu.

Fotky naleznete ZDE