DEN DRUHÝ: SEZNAMOVÁNÍ

17.07.2017 20:08

Hlásíme se opět z našeho tábora v Čeložnicích. 

Pondělní ráno začalo výukou dovedností, které se budou v průběhu tábora hodit dětěm při plnění různých soutěží a úkolů. Děti se rozdělily k jednotlivým vedoucím (rangerům) podle své přidělené funkce. Nejprve si všichni děti pod dohledem svých vedoucích a instruktorů upletly náramek - paracord, který budou po zbytek tábora nosit. Každý náramek má jinou barvu a symbolizuje právě jednotlivé funkce. Na první pohled tak bude zřejmé zda se jedná o topografa, střelce či spojaře. Střelci se učili střílet, topografové orientaci v mapě, spojaří šifry atd. Každá funkce má svoji hlavní disiplínu ve které se bude vzdělávat. Samozřejmě, že se děti  budou učit i ostatní dovednosti jako jsou ohně, stopy, stavby bivaků, šifry nebo rostliny, ale nejdůležitejší pro ně bude dovednost, kterou mají v názvu.
 
Po výuce následovala etapová hra. Principem hry bylo doběhnout na stanovené místo v lese a tam odpovědět na jednoduchou otázku. Když jednotlivec odpověděl správně, utíkal zpět do tábora a předal štafetový kolík dalšímu členu oddílu. Pokud však neznal odpověd, tak se musel vrátit a poradit se se svým oddílem. Na základě umístění dostaly jednotlivé oddíly body do celkového hodnocení. 
Když už jsme u těch oddílů, úplně bych vám zapomněl představit jejich názvy a vedoucí. Teď to tedy napravím. První oddíl se jmenuje (Ne)maskáči a vede ho Ozzy s Kamčou, druhý oddíl se jmenuje Angry Birds a jeho vedoucími jsou Viki a Míša. Třetí oddíl pod vedením Kačky a Toma nese název Lesní Strážci a poslední - čtvrtý oddíl si zvolil název podle německého slova orel. Jejich název zní: Die Adler a vedoucími jsou Žanda a Iren. 
 
Po obědě děti čekal další závod - tentokrát pamatovací. V lese bylo umístěno 30 kartiček a děti měli za úkol si zapamatovat co nejvíce obrázků. V případě shodného počtu zapamatovaných obrázků rozhodoval čas. Žasli jsme nad tím, kolik si toho děti zapamatovaly. Někteří zvládly i 29 z 30 lístečků. Když skončil závod, tak si děti krátce oddechly a vyrazily hrát hry na louku. Na louce se především hrály takové hry, aby se děti u jednotlivých oddílů blíže poznali. Děti velmi bavily například molekuly nebo již tradiční šátkovaná. Ve večerních hodinách probíhalo seznamování při hrách v táboře. Děti si tak hned druhý den našly spoustu nových kamarádů. Pak už nastala tma a byl čas jít spát...Pro jeden oddíl však byla večerka mírně odložena. Tento oddíl totiž absolvoval stezku odvahy. Děti měly za úkol projít bez baterky stanovenou trasu v lese. I když byla stezka odvahy dobrovolná, tak z vylosovaného oddílu šly všichni děti. To je zatím z táborového dění vše. Pokračování očekávejte brzy !!!