DEN DVANÁCTÝ: ZNIČENÍ VIRU

26.07.2018 12:53

Tábor se probouzí do předposledního dne. Je to hrozné, přijde nám, že ani tábor nezačal a už bude pomalu končit. Po snídani se běžela po oddílech týmová štafeta. Každý člen běžel se štafetovým kolíkem na střelnici, kde probíhala střelba ze vzduchovky. Každý měl 3 rány na 3 sklopky. V případě že netrefil nějakou sklopku běželo se na místě trestné kolečko. Po ukončení střelby běžel zpátky do tábora, kde předal štafetový kolík dalšímu členovi oddílu. Celá hra byla na rychlost, ale důležitou roli hrála také přesnost střelby. Do oběda už nezbývalo mnoho času, proto se hrály hry v táboře a jídelně. 

Po odpoledním klidu obdržely oddíly zprávu od trojského koně. Z té se dozvěděly, že musí projít 5 stanovišť rozmístěných různě po okolí. Po splnění úkolu na každém stanovišti dostanou indicii. V táboře je pak čeká šesté stanoviště, které splní jen v případě správného posouzení všechn indicíí. Všem oddílům se to nakonec podařilo. Po splnení šestého stanoviště každý oddíl dostal dřevěné krychličky, ze kterých musel postavit vlastní labyrint - krychlyčky měly však zabarvenou jinou stěnu, která musela přiléhat, ke stejné barvě stěny u jiné krychličky. Po správném propojení všech krychliček je museli otočit vzhůru nohama a přečíst si tajnou zprávu, která se na nich skrývaly. Z této zprávy se dozvěděly kód, kterým zničily trojského koně a úspěšně se dostaly ze hry, kterou předtím vyvýjeli. 

Po zničení trojského koně jsme děti vzali nahoru do rekreačního střediska na kofolu. Poté se vrátily zpátky do tábora, kde je čekalo velké překvapení. Za úspěšné zničení viru a splnění celotáborové hry byl pro ně místo večeře připraven slavnostní raut. Pro děti byly připraveny grilovaná kuřata, ovoce, zelenina, tyčinky, kofola a další dobroty. Po večeři byla diskotéka, kterou si děti samy vyžádaly. Protože z toho byli všichni nadšení a chtěli stále tancovat, posunuli jsme večerku na pozdější hodiny. 

Fotogalerie ZDE