DEN JEDENÁCTÝ: BUDOUCNOST

24.07.2019 09:16

Po ránu se celý tábor přesunul opět do další doby. Tou dobou byla Budoucnost. Oddíly dostaly od profesora, který sestrojil stroj času zprávu, že se za ním musejí vydat a najít ho. K tomu si však musel každý oddíl sestavit svoji vesmírnou loď. Dopoledne tedy probíhala výroba vesmírných lodí. Před obědem ještě proběhl po oddílech závod. Při něm byly v táboře vytvořeny kruhy reprezentující planety. V každém kruhu měl oddíl svou barvou několik lístečků představující suroviny které musí vytěžit. Cílem bylo vytěžit suroviny z jednotlivých planet za co možná nejkratší čas. Děti se však musely vyhýbat roji meteoritů, které kolem nich prolétaly. Meteority byly papírové koule, které vedoucí házeli po dětech. 

Po odpoledním klidu proběhla ukázka zvířat téměř z budoucnosti... Děti se dozvěděly něco o hadech, kajmanech a dalších exotických zvířatech. Ti odvážnější se s nima mohly nakonec i vyfotit. Protože bylo poměrně horko a dusno, tak dalším programem byla balónková bitva dětí proti vedoucím. Určitě se podívejte na video z bitvy. Po bitvě se děti naskládaly do své vyrobené vesmírné lodě a hledaly profesora. Při své cestě se však vyhýbaly různým nástrahám (laserům, vesmírnému dešti atd.). Na stanoveném místě v lese pak musely prolétnout ve správném pořadí naší sluneční soustavou. Na konci trasy objevili zašifrovanou zprávu od profesora. Celá hra byla samozřejmě na čas. Večerní program probíhal formou míčových a deskových her v táboře.

Noční hra se konala v lese. Na stanovené ploše byly rozházeny svítící náramky. Děti se je po jednom snažily sbírat. Celé území však hlídala parta vedoucích. Po nějaké době se však dětem podařilo úspěšně vysbírat všechny náramky. Po noční hře se děti shromáždily opět v jídelně, aby se přesunuly do další doby. Na stroji se však objevila zpráva, že právě z pole u tábora startuje vesmírná loď s profesorem. Všichni rychle vyběhli z jídelny, aby viděli, jak loď startuje. Start byl opravdu velkolepý a dětem se líbil. (Byl to to takový malý ohňostroj.). Poslední zpráva od profesora byla, že pokud chtějí zničit stroj času, tak za ním musejí zase někdy příště cestovat do jiných období...  Tím byla v podstatě završena celotáborová hra. Pak už se šlo spát.   

Fotky z jedenáctého dne ZDE