DEN JEDENÁCTÝ: OHROŽENÝ DRUH

26.07.2017 21:49

Ráno začalo obvyklou rozcvičkou. Dopoledne byl původně trošku jiný plán, ale k velkému úspěchu včerejší arény jsme ji nemohly jen tak zbourat. Pokračovalo se proto v různých dovednostech. Házelo se třeba granátem, stálo na jedné noze, orientovala se mapa, stavěl se stan na čas a mnoho dalšího. Celkově se v aréně konalo přes 25 různých disciplín. V druhé části dopoledního programu se hrála klasická bojovka Zjisti sílu nepřítele. V lese bylo umístěno několik kartiček s různými údaji, které si musely děti zapamatovat. Kartičky však hlídali strážci, kteří se snažili přečíst čísla dětí. Hodnotil se počet zapamatovaných kartiček.

Po obědě následoval polední klid, ve kterém se děti sprchovaly a hrály zejména různé deskové hry v jídelně. Po odpoledním klidu se hrála celotáborová hra Záchrana ohroženého druhu. Rangeři dostali zprávu, že pytláci zajmuli v našem národním parku ohrožené druhy zvířat. Všichni se museli vydat na záchranu druhů. Na místě museli pomocí papírových koulí zneškodnit pytlácké doupě, sestrojit klec pro zvířata a úspěšně a bezpečně je transportovat do výcvikového centra a umístit je do zřízené ohrádky u ohniště. Po cestě museli vyplnit také výzkumný list, kde vymysleli zvířeti jméno a nakreslili ho. Všichni se s úkolem poprali velmi dobře a výzkumné listy opravdu stály za to. Následoval počítací závod. Po cestě byly umístěny kartičky s čísly a se sčítáním a odčítáním. Děti museli vypočítat jednoduchý příklad. No, popravdě moc dětí se ke správnému výsledky nedobralo. Nakonec jsme tedy hodnotily toho, kdo byl výsledku nejblíže.

Po večeři následovala etapová hra filmy naslepo. Dětem se pustily úryvky pohádek a filmů a oni musí uhodnout, o jaké filmy se jedná. Nakonec je jedna pohádka náhodně vybrána a pustí se celá. Původně jsme to měli naplánováno venku jako letní kino, ale bohužel byla celkem zima, takže se promítání konalo v jídelně.

Fotky najdete ZDE