DEN PÁTÝ: CHYTNI AGENTA

19.07.2018 17:41

V průběhu dopoledne byl naplánován netradiční závod. Jak lze vydedukovat z názvu, na trati byly rozmístěny různé stanoviště, na kterých se plnily netradiční úkoly. Někde bylo za úkol doplivnout co nejdál, jinde třeba dvakrát za sebou přečíst vylosovaný jazykolam. Na dalších stanovištích bylo například křičení do trubky, házení kamenů do plechovky, předvádění ksichtů nebo kreslení poslepu. Z tohoto závodu je k dispozici spousta fotografií, které naleznete ve fotogalerii. Ještě před obědem se hrálo několik her v táboře. Byla to například evoluce, molekuly nebo hra voda/sucho při které se natáhne provaz a na jedné straně provazu je voda a na druhé sucho. Vyvolávač tyto dvě slova různě střídá a děti podle toho skáčou na jednu nebo druhou stranu provazu. Ten, kdo si splete při přeskakování stranu vypadává ze hry.

Po odpoledním klidu následovala celotáborová hra s názvem Chytni agenta. Oddíly dostaly zprávu, podle které musely složit nastříhanou mapku.  Ta je zavedla na stanovené místo v lese. Tam se všichni dozvěděli, že si musí zapamatovat kartičky rozmístěné v lese. Na těchto kartičkách byly různé symboly a písmena. Až děti nasbíraly všechny kartičky, tak je pomocí dešifrovacího klíče rozluštily. Po vyluštění zprávy se mohly se vydat na lov agenta. Každý oddíl lovil svého agenta. Až ho chytil a svázal, tak ho přepravil do tábora. Celá hra byla samozřejmě na čas a oddíly byly za svůj výsledek patřičně bodově ohodnoceny.

Po večeři následovala ohnivá show. Přijely představitelé skupiny Memento Mori, kteří dětem předvedly různé kouzla s ohněm. Tímto bychom chtěli poděkovat našemu sponzorovi EURO NÁŘADÍ s.r.o za poskytnutí sponzorského daru a zařízení této ohnivé show, která se dětem velmi líbíla.

Fotogalerie z pátého dne je ZDE

Videa z ohňové show naleznete ZDE a ZDE