DEN PÁTÝ: POD VODOU

20.07.2017 19:02

Opět se hlásíme z Čeložnic, kde právě probíhá letní tábor RANGERS 2017. Čas nám letí velmi rychle a my už máme pátý den tábora. Během tohoto dne probíhala celodenní celotáborová hra Nad vodou, Pod vodou, U vody, Ve vodě…  Jak už asi někteří tušíte, celý tábor navštívil koupaliště.  Kadeti se  po snídani odebrali na autobus do Bohuslavic, který je odvezl na koupaliště do Koryčan. Samozřejmě se  na koupališti hrál i plážový fotbálek, volejbal atd. Nevím co víc bych vám měl k tomuto dni povědět.... Děti byly za koupaliště velmi vděčné, protože každé ochlazení v těchto horkých letních dnech bodne.

Aby nebyl zápisek moc krátký, popíšu vám denní režim oddílů. Každý den je určen služební oddíl, který se stará o chod tábora. Někteří mají na starosti utírání a chystání stolů před jídlem, jiní čistotu v umývárkách, další kontrolují množství toaletního papíru na záchodech a poslední čistotu v táboře. Vždy v odpoledním klidu se služba předá dalšímu oddílu. Služební oddíl také hlídá přes noc tábor. Když už jsme u toho nočního hlídání, tak každý kadet může získat za samostatné hlídání bobříka ostrahy. Musí hlídat 1 hodinu sám tábor. I když se někteří kadeti (zejména ti noví) hlídání trochu báli, dosud to všichni úspěšně splnili. Kadeti samozřejmě můžou získat i další bobříky (z důvodu celotáborovky se bobříci nazývají rangeři). Mezi ně patří ranger hladu (vydržet od snídaně do 20:00 nejíst), ranger čistoty (za uklizený stan), ranger tvořivosti (za vytvoření zadané věci), ranger odvahy (za projítí stanovené cesty v lese po tmě). Mezi nejtěžší rangery patří ranger mlčení (být potichu od snídaně až do 20:00). Každý rok se však najde pár dětí, které ji opravdu vydrží.

Po návratu z koupaliště následovala večeře, a protože byly děti z celého dne pěkně utahané, tak následovaly pouze hry v táboře. Tím nám skončil pátý den…