DEN PRVNÍ: PŘÍJEZD

16.07.2017 20:01

Tak opět po roce jsme se sešli na naší táborové základně, aby mohl začít další tábor. Ten letošní má téma Rangers. Průběžné informace zde budeme postupně publikovat. Doufáme tedy, že je budete pečlivě sledovat a případně reagovat v knize návštěv.  Po náročném roce příprav a zvelebování táborové základny jsme v sobotu přijeli my - vedoucí, aby jsme doladily poslední detaily. Dodělala se táborová vlajka a zkontrolovaly se všechny věci tak, aby již nic nemohlo bránit příjezdu dětí. 

V neděli byl budíček nastaven na 7:30. Všichni jsme se nasnídali a příjezd dětí se pomalu blížil. V 9:15 se před táborem objevilo první auto !!! Z vysílačky se ozvalo: Už jsou tady !!! Začalo tedy nádherných 14 dní, na které budou vaše ratolesti ještě dlouho vzpomínat. Po příjezdu se děti ubytovaly v našich podsadových stanech a dozvědeli se u kterých vedoucích a instruktorů budou v oddíle. Poté následoval nástup a seznámení dětí s chodem tábora. Letošní rok nám přijelo spoustu nových dětí za což jsme velmi rádi. Po seznámení s chodem tábora následovala důležitá čast dne - oběd. 

Po krátkém poledním klidu proběhl první závod. V tomto závodu jsme zjišťovali, jaké znalosti děti mají. Po trase byly rozmístěny kartičky s různými otázkami. Otázky se týkaly zdravovědy, uzlů, střelby, rostlin, živočichů, stop nebo třeba ohňů... Byli jsme velmi mile překvapeni, kolik toho děti ví. Na základě výsledků tohoto závodu byla každému dítěti přidělena nějaká funkce. Někdo se stal průzkumníkem, jíný například topografem. Další funkce byly střelec, spojař a analytik. 

Když skončil závod, tak se jednotlivé oddíly vrhly do tvorby bodoměrů, pokřiků, vlajek a názvů. Večer byl přichystán tradiční táborák, který nesmí chybět na začátku každého tábora. U táboráku se zpívaly písničky, hrály hry a proběhlo i vyhodnocení jednotlivých názvů vlajek a ostatních věcí, které si měli děti přichystat. 

Den skončil tím, že si děti vyčistily zoubky a za zvuku ukolébavky upadly do hlubokých snů. To by tak bylo z prvního dne vše :)