DEN SEDMÝ: ZÁVODY A ...DALŠÍ ZÁVODY

22.07.2017 20:53

Jak už název napovídá, sedmý den se nesl v duchu závodů. Většina těchto závodů a dalších her byla běhacích. Potřebujeme už totiž malé Rangery taky trošku unavit. Zatím nám všem přijde, že jsou stále neúnavní.

Dopoledne probíhala hra nazvaná vzácné orchideje.  Děti běhaly po lese a sbíraly barevné lístečky představující jednotlivé orchideje. Bylo jich tam opravdu hodně, takže každý si mohl nabrat lístečků tolik, kolik unesl. Po lese se však také pohybovali hlídači, kteří když někoho ťapli, tak jim musel chycený všechny lístečky předat. Cílem bylo nasbírat nejvíce lístečků s nejvyšší hodnotou, protože každá orchidej měla samozřejmě jinou cenu. Dále se pořádal závod zvaný Express. Rangeři dostali za úkol vyrobit si povoz pro dvě osoby. Na stanovené trase byly umístěny nastřihané čtverečky, které po sestavení dávaly dohromady obrázek. Každý v povozu však směl sebrat pouze 2 dílky. Po doběhnutí do tábora se povoz předal další dvojici a vše se opakovalo. Na konci závodu se celý oddíl dal do sestavování obrázku.

V odpolední části se běžel oblíbený závod DZBZ. Je to Dukelský závod branné zdatnosti lidově zvaný „Dukelák“. Je to závod na čas a po trase jsou pouze 2 stanoviště – hod granátem a střelba ze vzduchovky. Za každý nestrefený cíl se běží na stanovišti malé trestné kolečko. Po svačině se šlo na fotbalové hřiště v Čeložnicích, kde se hrála vybíjená, fotbal a další hry. Samy děti si vyžádaly i šátkovanou.

Po večeři se v jídelně konala krátká vědomostní soutěž po oddílech. A potom už byli konečně malí Rangeři unavení - šlo se tedy spát.  

Fotky ZDE