DEN ŠESTÝ: ZKOUŠKY

21.07.2017 20:00

Šestý den začal poněkud mokře, protože se přes tábor v noci prohnala poměrně silná bouřka. Během dopoledne probíhala poslední fáze výuky před velmi očekávánými Rangerovskými zkouškami. Po výukách zbylo trochu času, tak se ještě hrály hry v táboře. Velmi oblíbená hra ve volných chvílích je vybíjená. Jiní zase dali přednost navlékání korálků nebo hraní deskovek v jídelně.

Po obědě, který všem velmi chutnal, následovalo to, na co všichni netrpělivě čekali – Rangerovské zkoušky. V tuto chvíli už to přestávala být sranda a kadeti museli zúročit své nově nabyté znalosti formou teoretických i praktických ukázek. Bylo určeno několik stanovišť, na které kadeti chodili vždy po 2. Navštívili však pouze takové stanoviště, které souvisely s náplní jejich funkce. Analytici tak luštily šifry, poznávali rostliny a zvířata a stříleli. Střelba bylo jediné stanoviště, na které museli přijít všichni.

Po náročném odpoledni přišlo na řadu vyhodnocení zkoušek. Výsledek byl naprosto famózní. Všichni kadeti (i když někteří s odranýma ušima) splnily závěrečné zkoušky a od této chvíle se staly zkušenými Rangery.  Při večerním slavnostním nástupu Rangeři dostali trička, legitimaci s fotkou a osobními údaji a osvědčení o úspěšném absolvování zkoušek.

Ve výcvikovém centru poté nebyla klasická večeře, ale slavnostní hostina na počest nových Rangerů. Jako hlavní chod se podávalo grilované kuře. Mysleli jsme si, že většina dětí nedokáže svou porci sníst, ale když jsme viděli talíře plné kostí a spokojené výrazy ve tvářích, tak to samo o sobě mluvilo za vše.  

Po hostině následovala diskotéka. Je to poměrně nová věc u nás na táboře, ale před pár lety si ji vyžádaly samy děti a od té doby se pravidelně koná. Nikdy se však nestalo, aby hned při první písničce tancovali úplně všechny děti. Popravdě nám to vyrazilo dech !!! Proto jsme i posunuli večerku a děti šli spát o hodinu později než obvykle. S velkou spokojeností (jak dětí, tak vedoucích) končil krásný den.

-----

P.S. Chtěli bychom se omluvit za pozdější vkládání zápisků i fotek. Měli jsme technické problémy, protože v táboře nemáme internet a musíme chodit vkládat příspěvky na jiném místě. Z důvodu slabého internetu se fotky nahrávají velice dlouho a mnohdy naskočí chyba nahrávání. Dalším o mnoho podstatnějším důvodem je velké množství programu. Od rána do večera chystáme program, jsme na stanovištích a snažíme se bavit děti. Proto doufáme, že chápete, že primární je pro nás hladké šlapání tábora a spokojenost dětí a až poté vkládání fotek a zápisků. Budeme se však snažit stíhat obojí.

Dále bychom vás chtěli pozvat na nově vzniklou facebookovou stránky, na které najdete různé momentky a krátké videa z dění. Stránku najdete ZDE

Nebojte se likovat, komentovat sdílet ať už přímo na stránkách nebo ZDE v knize návštěv. Všech zpětných reakcí si velice vážíme a motivují nás k neustálému zlepšování . 

Fotky ZDE