DEN ŠESTÝ: VOJENSKÝ

19.07.2019 18:01

 

Po budíčku, ranní rozcvičce a snídani se celý dopolední program odehrával na fotbalovém hřišti v Čeložnicích. Hráli se zde míčové  a další hry. K tomu netřeba více slov, her bylo opravdu velké množství. Myslím si, že všichni se opravdu hodně vyřádili a už těšili při svém návratu na oběd. 

Odpolední program se nesl ve vojenském duchu. Nejprve probíhal závod DZBZ (Dukelský závod branné zdatnosti). Běží se klasický okruh v lese, pričemž na místě zvaném granátiště děti hází granáty do vyhraničených kruhů. Počítájí se trestné body. Další zastávkou je střelnice na které se střílí ze vzduchovky na sklopky. 3 rány, 3 sklopky a opět se počítají trestné body a běží trestná kolečka. Závod je mezi dětmi oblíbený, protože v něm uplatní to, co se naučili při výuce střelby. Závod se běží podle jednotlivých věkových kategoríí na čas. Rychlejší jedinci tak nemusí nutně vyhrát, když nejsou přesní na střelbě, tak mají smůlu.

Po závodě se hrály hry v táboře a pak přijela na ukázku do tábora vojenská technika. Tato část programu měla u dětí velký úspěch. Nejprve probíhala krátká prezentace vojenské techniky s prohlídkou a pak už pro zájemnce spanilá jízda přes pole nebo les. Pochopitelně zájemci byli všichni. Taky asi netřeba více slov, fotky a videa atmosféru představí daleko lépe. 

Za zvuků ukolébavky usíná celý tábor...

Fotky ze šestého dne ZDE