Den třetí: NAKUPUJEME

19.07.2016 21:12

Dobrý večer z tábora v Čeložnicích. Program se nám úspěšně rozjel a valí tempem šíleným. Dny letí jako voda a už tu máme třetí pokračování. Zlatokopové získávají postupně čím dál víc zlata, mění si jej za dolary a za ty si nakupují materiál potřebný na to, aby se konečně mohli vydat do vytouženého Dowsonu za velkým bohatstvím, které tam na ně čeká.

Dopolední program začal po rozcvičce a snídani trochu pohodově. Pamatovacím závodem. Táborníci jeden po druhém prochází vytyčenou trasu na které jsou připíchnuté lístečky s obrázky a ty si musí zapamatovat. Po příchodu do tábora musí všechny zapamatované obrázky převyprávět vedoucímu. Vyhrávají ti, kteří si zapamatují nejvíc obrázků. Je to bez běhání, za to náročné na mozek. Nutno dodat, že se s tím všichni poprali na výbornou.

Další na programu byla hra. A ne jen tak ledajaká. Přímo podivínova. Hrála se na louce a byla opravdu bláznivá. Podivíni v podobě vedoucích rozházeli svůj poklad ve formě lístečků po okolí. Zlatokové se o tom dozvěděli a začali je sbírat. To se ale ppodívínům nelíbilo a snažili se je všechny pochytat a zachránit tak co se dá. Všichni se dobře bavili a taky se snažili. Ostatně jako při kterékoliv jiné hře.

Po odpoledním klidu a velkém sprchování celého tábora včetně prohlídky klíšťat se oddíly zlatokopů přesunuly na stanoviště, kde probíhalo pokračování výuky, jen se po oddílech prohodily, aby uměly všechno.

Ve druhé části odpoledne si vedoucí připravili na doplnění programu hru s názvem skřetang. Dvě družstva proti sobě, uprostřed míček. Každý má přiřazené číslo. Jeden vedoucí vyvolává čísla obou družstev a ti proti sobě o míček bojují. Kdo si jej přinese na svoji stranu, ten hru vyhrál a takhle se pokračuje.

Následovala večeře a po ní hra s názvem Polární noc. Vidí jen dva vedoucí každého oddílu. Ostatní členové mají na očích šátek. Takto vybavení musí projít zadanou trasu. Mluvit však mohou pouze vedoucí. Po cestě plní úkoly. Který oddíl projde trasu jako první, ten dostane nejvíc dolarů. Jakmile hra skončí, všichni se odeberou k zaslouženému spánku, aby se ráno mohli vydat vstříc novým dobrodružstvím, které pro ně již máme připravené.

Další den je tedy za námi a nám nezbývá než si přát, aby ten zítřejší byl stejně úspěšný, jako ty předchozí.

Dnes byly přidány fotky za všechny předchozí dny. Omlouvám se tímto za zpoždění, které bylo způsobeno technickou závadou. Ode dneška již budou postupně fotky přibývat tak, jak byly v který den nafoceny pro větší přehlednost. Pevně věřím, že si každý člen rodiny toho svého táborníka ve fotogaleriích najde.

Fotky ze třetího dne najdete ZDE

Video ze hry skřetang najdete na odkazu ZDE

Fotografie z předchozích dnů najdete v minulých článcích na konci.

Z Čeložnického tábora pro zálesácké stránky píše a za pozornost děkuje Komanč :)