DEN TŘETÍ: PRVNÍ ZÁVOD

17.07.2018 23:53

Krásným slunečným ránem nám začal třetí den. Budíček byl nastaven na 7:30 a po něm následovala i krátká rozcvička. Po snídani se jednotlivé oddíly odebraly na stanoviště, kde probíhaly kurzy. Střelci v podobě některých vedoucích a instruktorů učili děti střílet ze vzduchovky a luku. Stavař zase předváděl stavbu bivaků a stanů. Ze stavění je k dispozici i krátké video. Meďoch zase vysvětloval dětem základy první pomoci a ukázku ošetření raněného.

V odpoledních hodinách proběhl s napětím očekáváný první závod jednotlivců. V lese byla vyznačena pomocí fáborků trasa, na které byly rozmístěny kartičky s obrázky. Úkolem dětí bylo zapamatovat si co nejvíce obrázků po cestě a na konci trasy je zapsat do obdrženého listu. V případě shodného počtu zapamatovaných kartiček rozhodoval cílový čas. Celkově bylo rozmístěno 36 kartiček. Nejlepší jedinci si zvládli zapamatovat 32, což je opravdu hodně.

Bohužel už během pamatovacího závodu se postupně kazilo počasí a začínalo pršet, takže večerní program byl upraven a čas se trávil v jídelně, kde se hrály zejména deskové hry. Máme jich k dispozici celou řadu. Mezi dětmi napříč generacemi frčí stále Člověče nezlob se. Mladší mají v oblibě hry jako je Cink, Uno nebo Dobble. Starší děti zase s oblibou hrají například Černé historky.

To by bylo ve zkratce dění ze třetího dne. Budeme rádi za jakékoliv dotazy na našem facebooku případně zde na našich stránkách v záložce Kniha návštěv. Děkujeme

Fotky z tohoto dne naleznete ZDE

Video ze stavení stanů je ZDE