DEN TŘINÁCTÝ A ČTRNÁCTÝ: VYHODNOCENÍ A ODJEZD

28.07.2017 16:18

Poslední den tábora začal klasicky budíčkem a rozcvičkou. V dopolední části programu jsme dali dětem hru na přání. Z hlasování vyšla jako jasný vítěz hra Fazolačka. Tuto hru jsem vám již v některém z předchozích příspěvků popisoval. Rozdíl byl pouze v tom, že se vyměnily role. Oddíl starších útočil a nosil fazolky a děti bránily. Ještě před obědem jsme s dětmi udělali krátký dotazník týkající se programu tábora a vedení. Děti mohli anonymně napsat, která hra se jim nejvíce líbila a která naopak nejméně. Dále děti hodnotily vedení tábora, program nebo svého vedoucího a instruktora. Poslední otázkou bylo, jestli přijedou i příští rok. Musím říct, že nás všichni svými odpověďmi velmi mile překvapili a velká část dětí nezůstala v anonymitě a podepsala se.

Po obědě se konala netradiční olympiáda. Nebylo to vůbec na čas, ale jen tak pro srandu. Na jednotlivých stanovištích se plnily různé bláznivé úkoly a za splnění se rozdávaly sladké odměny. V druhé části se děti sprchovaly, a pomalu si balily své věci.

Po večeři bylo již všechno nachystáno k závěrečnému vyhodnocení. Proběhl slavnostní hlavní nástup v táborových tričkách a společné focení. Pak jsme se společně odebrali k ohništi, kde už byla nachystána pěkná hranice. Za zvuku zálesácké hymny slavnostně vzplanul oheň. Vyhlásili se nejlepší rangeři a nejlepší oddíl. Na prvním místě skončili Die Adler, na druhém Nemaskáči, na třetím Lesní strážci a na čtvrtém Angry birds. Všichni si poté šli pro připravené ceny. Někdo si vybral omalovánky, jiný knihu čelovku nebo nůž. U táboráku se dlouho do noci hráli hry a zpívaly písničky. Nakonec jsme si všichni společně zazpívaly ukolébavku a děti se odebraly do stanů ke své poslední letošní táborové noci. Tím nám skončil další úžasný den a vlastně i celý tábor. Další den už nás čeká pouze balení, úklid a loučení.

Závěrem bychom vám chtěli moc poděkovat, že jste svěřili své děti právě na náš tábor. Doufáme, že si odnesly spoustu zážitků, na které budou ještě dlouho vzpomínat. Děkujeme také za pozitivní reakce jak v knize návštěv, tak i na facebooku. Myslím, že fotky i videa se povedly, takže ti co jste je ještě neviděly to napravte :)

Těšíme se na všechny zase příští rok u dalšího super tábora. Za celé táborové vedení vám přeje krásný zbytek prázdnin Peťa :)