Den třináctý: ZHODNOCENÍ

31.07.2016 16:46

Páteční den je vlastně posledním táborovým dnem. I když všechny táborníky čekala ještě jedna noc ve svém dočasném podsadovém příbytku, tak právě tento den je vyvrcholením celého čtrnáctidenního programu. S blížícím se odjezdem dětí domů se začíná projevovat ona nostalgická nálada, všichni bilancují a hodnotí, jaký byl ten letošní tábor, který právě končí?

Páteční dopoledne bylo věnováno dokončení zlatokopecké z předchozího dne. Velká tombola byla pomocí lístečků a losování předána zlatokopům a ten, kdo měl štěstí, mohl si odnést hodnotné ceny, ale i naprosté drobnosti, které do tomboly věnovali vedoucí. Druhá část dopoledne byla věnována úklidu základny, postupnému balení a různým drobným hrám. Následoval oběd a sprchovací odpolední klid.

Po odpoledním klidu bylo připraveno takové malé srandovní dpoledne s různými stanovišti jen tak pro pobavení. Bohužel počasí zhatilo plány velkou průtrží mračen,´takže zatímco vedoucí se snažili všemožně odklonit tekoucí vodu z tábora pryč, děti je pozorovaly ze stanů a jídelny a fandili jim, aby svůj boj úspěšně zvládli. To se nakonec, jako vždy, podařilo bez problémů. Jak rychle liják přišel, tak rychle zase odešel. Bohužel všude pak již bylo velmi mokro. A tak jsme odpoledne trávili odpočinkově v jídelně při hraní různých her. Odpoledne jsme využili také pro rozdání táborových triček a následný čas ke společnému velkému fotografování.

Po večeři byl i přes trochu vlhkosti nachystán závěrečný táborák. A světe div se, starší oddíl jej připravil tak, že nakonec v té kaluži chytl a hořel až dlouho do noci. Za to jim patří velký dík. Během táboráku byly vyhlášeny výsledky všech soutěží, her, závodů i celé velké hry s názvem Zlatá horečka. Kdo první byl? Kdo poslední? O to přece vůbec neběží, jak se zpívá v jedné staré táborové písničce. Byly rozdány ceny, zahrály se různé hry u táboráku a všichni se následně odebrali naposledy do svých stanů za posledního zpěvu ukolébavky usínali s tím, že na druhý den pojedou domů...

 

Fotografie ze společného focení najdete ZDE