Prostě Čeložnice :-)

02.01.2012 17:39

Tak tohle je naše táborová základna nyní. Mnoho lidí zde strávilo spoustu svého volného času při dobrovolných brigádách jen proto, aby naše oddíly mohly trávit víkendy nejen ve městě, ale i v krásné přírodě uprostřed chřibských lesů. Ba co víc, spousta dětí se sem také stále může těšit na letní prázdninové tábory, které se tady již dlouhou řadu let pořádají.

A proč zrovna u této malé, téměř zapomenuté obce nedaleko Kyjova? Na to mám jedinou odpověd. Má to tu totiž své nezpochybnitelné kouzlo. Kdo jej objeví, už nikdy nezapomene a kdykoliv a rád se sem vrací a poslouchá a vzpomíná. Právě vzpomínky dělají čeložnickou základnu kouzelnou, a že jich tu v okolí je. Stačí se rozhlédnout kolem, posadit se na opuštěnou lavku u vyhaslého ohniště a těm, kteří toto místo mají rádi začnou neuvěřitelnou rychlostí nabíhat myšlenky na ty nádherné chvíle, jež zde strávili s lidmi podobně smýšlejícími. Někteří berou čeložnice jako drogu, bez které neumí žít a cítí se nejistě, když sem dlouho nemůžou. A není se co divit. Kdo to nezažil, tak tomu neuvěří. Ti, kdo ví o čem píšu, můžou jen potvrdit. Přijedte se také přesvědčit.
A našim společným přáním je, aby to krásné nikdy nezaniklo. Hmotné věci časem zmizí, ale vzpomínky nám nikdy nikdo nevezme.
Komanč