Táborový zpravodaj 6. díl

23.07.2011 22:21

 

Dobrý večer všem našim čtenářům z Čeložnic. Je sobota večer a mně čeká zase ta milá povinnost podělit se s vámi o zážitky a akce na našem táboře, který má název RANGERS 2011. Tak tedy popořadě.
 
Počasí nám dnes přálo více než skvěle a proto jsme celý den trávili venku. Nejprve byla na programu odveta fazolačky. Jedná se o hru, kdy útočníci musí pronést jednu fazoli, kterou mají u sebe na zadané místo uprostřed lesa, aniž by je někdo chytil. Když je útočník chycen, musí fazoli odevzdat obránci a jde si do tábora pro fazoli novou a obránce si tu jeho vhodí do svého kalíšku. Pokud se útočníkovi fazoli pronést podaří, vloží si ji zase do kalíšku svého. Jednoduchým počtem se zjistí, která skupina byla úspěšnější. Je to sice celkem šílená hra, ale mezi náma, je jednou z našich nejoblíbenějších a táborníci si ji často vyžadujou na zopakování.
 
Další oblíbenou hrou jsou v poslední době tanky. Tahle hra zase spočívá v rozdělení rolí. Všichni se rozdělí na dvě stejné skupiny a dostanou své území, ohraničené jasně danými liniemi. Na každé straně je jeden štáb, který je třeba zničit. Účastníci mají u sebe kartičky s rolemi, aby věděli, kdo může zničit je a koho naopak zničí oni. Např. Tank zničí mina, rez, ale on zničí protichemku, pěšáka, samopal... Je potřeba stanovit taktiku a důsledně dbát na matení soupeře.
 
Po obědě a odpoledním klidu jsme zorganizovali velkou táborovou Rangers olympiádu. Každý sám za sebe plnil zadané úkoly jako střelba ze vzduchovky, luku. Běh maratonu, hod pneumatikou, trojskok, normální skok do dálky, skákání přes švihadlo, lehy- sedy, kliky.... No, bylo těch stanovišť vážně hodně. Všichni se své výsledky dozví po vyhodnocení na zítřejším nástupu. Oddíly přišly až na večeři.
 
Po té přišel na řadu hlavní denní nástup. To, že instruktoři i my vedoucí máme po celou dobu jednu celkem důležitou hru, zatím nevíte. Zkrátka jde o to, mít u sebe stále míček na ping pong. Pořád. Když spíme, jíme, běháme, pracujeme či se sprchujeme. Kdo jej nemá a je přistižen, dostane trestný bod. Kdo má tři, plní trestný úkol, jenž si vylosuje. A dnes byly plněny první úkoly. Největší aplaus zaslouženě sklidilo baletní duo Berťa se Žandou. Takový heroický výkon na hudební doprovod jsme tady dlouho neměli a snad bude někdy k dispozici i malé video. Protože to vážně stálo za to.
 
Večer byla nasazena hra nepřítel před branami. Je o tom, kterak se dostat nepozorovaně do tábora přes hlídky ve formě vedoucích a instruktorek. Ale o tom až zase zítra.
 
Dobrou noc všem a díky za přízeň.
 
Pro blog hodonínských zálesáků z Čeložnic aktuálně Komanč.