Táborový zpravodaj, díl 3.

20.07.2011 22:01

Čas letí a máme tady již třetí díl našeho zpravodajství z tábora v nádherných lesích čeložnických. Již mnoho našich táborníků za tu spoustu let prošlo tímto táborem. A já i je tímto zdravím, pokud si to čtou.

 
Dnešní den začal o půl hodinky později. Dali jsme táborníkům trochu spánku navíc, protože večer předtím jsme uskutečnili stezku odvahy. Tam, kde jsme včera skončili, dnes začínáme. Tak tedy vše proběhlo vpořádku a beze ztrát. I díky našim šikovným instruktorům, kteří byli rozmístněni po trase tak, aby mohli pomoci u případných problémů. Až na tři děti, které se bály víc než ty ostatní, ji všechny zvládly projít celou a od nás tak získaly zaslouženého rangera odvahy a budou mít alespoň na co vzpomínat.
 
Ráno trochu zapršelo. Předpověď meteorologů se ale naštěstí nevyplnila a slibované přívaly vody se nekonaly. Díky tomu mohl program pokračovat bez větších úprav. Nejprve společnou rozcvičkou, po snídani výukou a ukázkami rostlin, stop zvířat, bivaků a rozdělávání ohňů. Ano, tohle bylo i včera, ale výuka probíhá po oddílech a tak dnes se témata u jednotlivých oddílů prohodila, aby se všichni naučili všechno. Ve druhé části dopoledne jsme pro děti připravili netradiční závod. V něm si vyzkoušely, jak jsou na tom s hodem rýčem, jazykolamy, řevem do trubky, vhazováním mincí do skleničky ve kbelíku naplněném vodou, napodobováním hlasů zadaných zvířat a šíleným úšklebkem. Viz foto :-D Všichni se dle předpokladů dobře pobavili.
 
Hned po obědě a odpoledním klidu byl nachystán pamatovací závod. Po trati byly rozneseny různé předměty. Dohromady třicet. Všichni je měli najít a zapamatovat si je. Nejúspěšnější táborník si jich zapamatoval dvacettři. Což je úctyhodný výkon. Následovaly hry na louce až do večeře.
 
Po ní a hlavním nástupu mají všichni přednášku o zdravovědě. Základy toho, jak zachraňovat lidské životy, jak ošetřit zranění a pomoci bližnímu, zavolat pomoc a tak dále. Prostě samé důležité věci. Hned po této přednášce a osobní hygieně bude večerka a zasloužený spánek. Všichni si jej jistě zaslouží.
 
Děkujeme všem čtenářům těchto řádků. Budeme se samozřejmě snažit v rámci možností pokračovat i nadále. Pokud budete chtít on-line někomu něco vzkázat, nebo se jen vyjádřit k článku, budeme rádi za každou zpětnou vazbu pomocí komentářů po ním.