První turnus - Léto s Buffalem Billem aneb Honba za zlatými tomahawky

13.02.2012 13:35

Na prvním turnuse letního tábora v Čeložnici se tentokrát přesuneme na divoký západ. Námětem hry je hrdinný boj vymírající indiánské civilizace za své přežití, zachování indiánské kultury a způsobu života. Je situována do roku 1887 – období, kdy se po nedozírných a nekonečných pláních a prériích Divokého západu proháněli na svých koních Indiáni, kovbojové a pionýři objevující a podmaňující si místní divokou přírodu. Hlavními postavami jsou náčelník Irokézů Černý mustang a slavný Buffallo Bill. 

Buffalo Bill (1846 - 1917 Denver), vlastním jménem William Frederic Cody, americký dobrodruh a legendární postava divokého západu. 

Už ve svých patnácti letech vstoupil do služeb Pony Expressu. Na koni převážel poštovní zásilky z východního pobřeží na západní přes nebezpečná indiánská území. Po vypuknutí Občanské války sloužil v armádě Unie jako vojenský průzkumník.

Po válce se v roce 1867 nechal najmout jako zásobovatel a za 500 dolarů měsíčně dodával bizoní maso pro dělníky pracující na stavbě kansaské pacifické dráhy. Díky této práci získal svou přezdívku a stal se jedním ze symbolů vybíjení bizonů

B. Bill ještě krátce pracoval jako šerif a jezdec Wild West Show, než natrvalo zakotvil jako ředitel velké jezdecké show. S touto show projel celé Spojené státy a později i Evropu. Díky této show se ještě více rozšířila jeho proslulost a on se stal již za života legendou. V pozdějším věku už ani nedokázal rozlišovat mezi tím, co je v jeho životě fakt a co smyšlenka.

Buffalo Bill zemřel na ledvinovou chorobu, zklamaný z toho, že svět Divokého Západu zmizel v nenávratnu.