Čeložnické noviny díl druhý

16.07.2014 20:52

FOTKY ZDE

Tak jsme tady zase s dalším vydáním Čeložnických novin. Děti i my z vedení jsme se už naladili na táborový režim, ráno budíček, nástupy, závody a hry, večerka, hlídky...  Prostě tábor v plném proudu.

Máme za sebou další dva dny, které byly plné dalších her, soutěží a závodu, při kterých táborníci sbírali body a dobývali nová území na mapě města. V úterý ráno opět probíhala výuka střelby, topografie a šifer, naši mafiáni už vše zvládají, takže nic nebrání tomu, aby zprávy od teď dostávali sem tam zašifrované. Po obědě proběhla hned první hra, ve které jsme si jejich schopnosti otestovali. Gangy obdržely krátkou šifru, ze které zjistili, že musí sehnat speciální druh zásob - výtažek z piniovníku modrého. Zásobovač, který výtažek měl, sídlil nedaleko od města, avšak chtěl po každém gangu potvrzení. Pro to si gangy musely na další místo. Tam na oplátku opět něco museli získat a tak dále a tak dále. Až na posledním stanovišti danou věc získali a pak se mohly vracet zpátky. Taková variace na známou pohádku Kohoutek a slepička. I když někteří ke konci soutěže trochu remcali, s úkoly se poprali opravdu statečně, všechny gangy zvládly trasu ve skoro stejném čase - v rozmezí několika minut! 

Po Kohoutkovi a slepičce byla večeře a pak fazolačka! Dětmi velice oblíbená hra, kdy mají za úkol dostat malou fazolku na přibližně pět set metrů vzdálené místo. Po cestě je však chytají vedoucí a tak je hra napínavá a plná akce a strategie. Tuto hru hráváme pravidelně a první kolo pravidelně vyhrávají obránci. Avšak už brzy nás čeká odveta, kdy budou síly mnohem vyrovnanější!

No a pak přišla na řadu středa. Dopoledne se gangy dozvděly, že v bance se začínají hromadit jejich peníze a proto si musí vyrobit vlastní trezory. Navíc na ně vymyslet příběh a namontovat zámeček. V tuto chvíli jsou trezory už nejspíš hotové, v příštím díle novim budou i fotky. Odpoledne nás přepadlo velké vedro, proto naplánovaný program musel stranou a přišla na řadu vodní hra pojmenovaná Odolnost dobyvatele. Dobyvatelé si polehaly na zem jako na pláži a byli pak polévání chladnou vodou. Kdo se při polití pohnul, vypadnul. Ti, co vydrželi až do konce, získali pro svůj gang drahocené zlaťáky a nová území na mapě. Po večeři pak přišla na řadu oblíbené šátkovaná, což je opět velmi oblíbená hra, která na táboře nemůže žádný rok chybět! Nyní je večer, děti se připravují na noční bojovku - maskovanou. Budou se schovávat v lese a vedoucí a instruktoři se je budou snažit najít. Ten, kdo se před jejich zraky dobře ukryje, vyhrává. Tak držte palce :-)

 

Čekejte na příští vydání,

zdraví Trpaslík, HVT.