Čeložnický zpravodaj číslo III.

29.07.2015 18:36

Fotky ZDE

Pomalu ale jistě se nám začíná blížit konec tábora a máme tu další díl zpravodaje popisujícího dění u nás.  Poslední díl skončil u filmu, který měl být náhradním programem. Dětem se pustil film Já, padouch 2 a opět se u toho velice bavily, jde vidět, že pohádky jsou jistota :-)

Úterní ráno jsme pro děti objednali další předváděcí akci a to opět velmi povedenou. Ze záchranné stanice z Hluku nám přijeli ukázat několik nádherných dravců, namátkově např. výra velkého, orla skalního nebo např. káně lesní. Přednáška to byla velmi zajímavá a interaktivní, děti se zapojovaly a měly také možnost se s mnohými z dravců vyfotit. Odpoledne pak opět následovala bojovka týkající se celotáborové hry. Děti tentokráte dostaly za úkol najít další listy z knihy Elfů. Po odpoledním klidu rozluštily krátkou šifru a z ní se dozvěděly, že musí obejít několik stanovišť. Na těch je čekaly nelehké úkoly, z nichž některé byly motivovány televizní soutěží Pevnost Boyard. Např. to byla lanová lávka nebo třeba vyvažování nádob na kladkách pomocí házení kamenů. Za úspěšné splnění úkolů oddíly dostaly indicie. Jakmile jich měly dostatek, mohly se vydat na finální místo, kde je již čekala další část knihy Elfů. Podle ní zjistily, že ještě musí získat dračí šupiny. Aby těch celotáborových her nebylo málo, hledání dračích šupin vypuklo ihned po večeři. Podle pokynů měly děti hledat po lese zašifrované nápisy, které je měly k šupinám dovést, avšak vzhledem k tomu, že do večerky zbýval už jen kousek, po skončení hry šly děti rovnou do hajan. Málem bych zapomněl! Před večeří proběhl ještě krátký štafetový závod se střelbou ze vzduchovky. Takže vidíte, že se tu v Čeložnicích opravdu nenudíme :-)

Dnešní den (středa 29. 7. 2015) začal dokončením pátrání po dračích šupinách. Děti rozluštily nelehké šifry, které předcházející den objevily v lese a z nich zjistily, že dračí šupinu naleznou pouze v noci na jednom konkrétním místě. Takže večer je čeká ještě noční výprava, ale to zatím neví, takže pššt :-) Odpoledne jsme si trochu odpočinuli od draků a uspořádali střelecký souboj, kdy děti ve trojicích závodí mezi sebou o titul nejlepšího střeleckého týmu. Střelecký souboj je sice poměrně časově náročná záležitost, ale protože si u toho všichni do sytosti zastřílí, vždy je to velká zábava. Střeleckým soubojem vlastně završíme denní program, zbývá už jen noční výprava za šupinami z draka a pak nás všechny čekají spacáky.

Na našem čeložnickém rajčeti se opět objevila kopa nových fotek, tak prohlížejte, sdílejte a komentujte, za každou odezvu budeme rádi!

Za celý tábor zdraví,

Novinář a hlavní vedoucí

Jiří Galis

 

Fotky ZDE