Čeložnický zpravodaj poprvé

22.07.2015 14:11

FOTKY ZDE!

Tak nám to opět začalo. Po roce náročných příprav, plánování, chystání, pracování a vymýšlení začal všemi velmi očekávaný letní tábor v Čeložnicích – Dračí pouť 2015! V sobotu 18. 7. večer jsme doladili poslední detaily a nic již nebránilo tomu, aby mohli vaše ratolesti dorazit sem k nám a užít si tu s námi nádherných čtrnáct dní! Vlastně naprosto jedinečných čtrnáct dní! A věřte, že opět je na co se těšit, program je víc než nabitý.

A jak to tedy celé začalo? Vezmeme to popořadě. V neděli ráno na naší příjezdové polní cestě vykouklo první auto a děti začaly přijíždět. Podařilo se nám letos opět mírně navýšit kapacitu tábora, takže jich nakonec přijelo celkem 59! Za což samozřejmě moc děkujeme :-) Ale zpět k neděli. Již tradiční příjezdový mumraj se dle mého zvládl na jedničku, jde vidět, že naši vedoucí s tím prostě už mají zkušenosti. Rozdělili si mezi sebou podle plánu děti do čtyř oddílů. Teda vlastně do pěti. Letos totiž máme i jeden oddíl instruktorský, kde, jak doufáme, rostou naši budoucí následovníci! A jaké že ty další čtyři oddíly jsou? Tím prvním jsou Lovci draků, pod vedením Nikči Jakubové. Druhým oddílem jsou divocí S’coiatel (podle elfích válečných jednotek z knihy Zaklínač), jejichž vedoucím je Žanda. Máme tu také Drakorozené, to je oddíl číslo 3 pod vedením Rádi Urbánka a nesmí chybět Dragouni, kteří jsou pod dohledem naší Páji. Každý správný táborový oddíl musí mít kromě zvučného názvu také svou vlajku, no a vlajka, spolu s přípravou pokřiku a výroby bodoměrů byla náplní nedělního odpoledne. Ovšem jen do doby, než nastal čas zahajovacího táboráku. Ten nesmí chybět na začátku žádného našeho tábora a i letos, jako každý rok, to byla pořádná hranice! Za zvuku kytary, zpěvu a také při hraní veselých her táborák utíkal jak voda. Spolu s přísnou a odbornou porotou jsme ohodnotili snahu dětí při práci na odpoledních úkolech. Každý rok se ukazuje, že kreativita všech opravdu nezná mezí a letošní rok to jenom potvrdil. Ostatně přesvědčit se můžete v naší fotogalerii.

Pondělí dopoledne začalo hezky zostra. Hned dopoledne se všechny oddíly učily střelbu ze vzduchovky, luku a praku. Tato činnost je každoročně dětmi oblíbená, proto nesměla chybět ani tentokrát. Výuku už mají děti za sebou, takže teď nic nebrání tomu, aby své nově nabyté či osvěžené dovednosti zužitkovaly a proměnily v body pro svůj oddíl. Přece jenom o to tu přece jde, ukázat, že zrovna jejich oddíl je ten nejlepší a nasbírá nejvíc bodů v celotáborové hře! Po obědě následovala první šance, jak získat nějaké body, a to pamatovací závod. Ten spočívá v tom, že po lese, po vytyčené trase, jsou rozvěšeny kartičky s obrázky, celkem je jich 30. Úkolem závodníku je trasu projít a zapamatovat si lístečků co nejvíce. Musím říct, že děti mají výbornou paměť, našlo se hned několik jedinců, kteří zvládli během trasy do hlavy dostat celkem 29 z 30 lístečků! A to jim také vyneslo další body co celotáborovky. Po pamatovacím závodu jsme se odebrali na louku, kde se zahrála dětmi velmi oblíbená hra – šátkovaná. Jedná se o jednoduchou běhací hru, na odreagování a „vyblbnutí“, možná proto je tak oblíbená J Po šátkované večeře no a pak přišla velmi důležitá zpráva, nepřítel prý vyslal své kurýry, kteří měli za úkol přenést tajnou šifrovanou zprávu! Děti proto dostaly za úkol tyto kurýry pochytat a zprávu získat. Rozutekly se po lese a začaly číhat. Jakmile se objevili první kurýři, bylo hned jasné, že nemají šanci zprávu přenést, protože děti v krátké chvilce všechny pochytaly. Jakmile se jim to podařilo, zprávu rozšifrovaly a ta je poslala na louku, kde je čekala noční hra, měli za úkol získat co nejvíce lístečků od světlušky. Museli se však plížit v naprosté tichosti, protože světlušku hlídali slepí strážci. Ukázalo se však, že ti pro děti nepředstavovali žádný velký problém. S lehkostí je přelstily a získaly od světlušky velké množství lístečků. No a to už byla úplná tma a čas jít spát.

Další den měl být podle internetové předpovědi opět tropický, proto jsme se rozhodli, že navštívíme Koryčanské koupaliště. Myslím, že nápad to byl výborný (poblíž tábora žádná voda na koupání bohužel není) a děti se velmi bavily dováděním ve vodě. Program to byl celodenní, takže rovnou přeskočím k večeru. Vzhledem k tomu, že koupání bylo náročné, čekal nás všechny večer her v jídelně, v podstatě opět dovádění a sranda, při které jsme se všichni velmi bavili. No a nyní je večer, čas večerky a děti už jen čeká ukolébavka na dobrou noc!
 

To je zatím vše, očekávejte další část našeho zpravodaje brzy!

Za celý táborový ansámbl

Jiří Trpaslík Galis, hlavní vedoucí tábora

 

FOTKY ZDE!